De twee Geloofsgetuigenissen

De twee Geloofsgetuigenissen zijn

Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah en ik getuig dat Moehammed Zijn Boodschapper is.

De betekenis van ik getuig dat er geen andere God is dan Allah

Ik geloof in mijn hart, ik verklaar met mijn mond en ik weet dat niemand anders de aanbidding verdient dan Allah. D.w.z. Allah  is de Enige die de absolute nederigheid verdient en niemand anders dan Hij.

De betekenis van en ik getuig dat Moehammed Zijn Boodschapper is

 Ik geloof in mijn hart, ik verklaar met mijn mond en ik weet dat de Profeet Moehammed de zoon van ^Abdoellaah die de zoon is van ^Abdoel-Moettalib die de zoon is van Haasjim die de zoon is van ^Abdoe Manaaf Al-Qoerasjie, de Dienaar en Boodschapper van Allah is. En dat hij voor de hele schepping gestuurd is; voor de mensen en de djinn en voor de Arabieren en de niet-Arabieren. Hij is van de stam Qoereisj de meest eerbare Arabische stam. Hij is geboren in Mekka(1) en daar heeft hij de missie van Profeetschap ontvangen(2). Daarna is hij naar Medina(3) geëmigreerd waar hij begraven is. Hij is de laatste en de beste van alle Profeten en Boodschappers, moge Allah de status van hun allemaal verhogen.

Het is verplicht om te geloven dat alles wat hij over Allah verkondigd en verteld heeft waar is.

Het is verplicht voor degene die Moslim wil worden om de twee Geloofsgetuigenissen onmiddellijk uit te spreken met de intentie in het hart om Moslim te worden. Diegene moet ook in de betekenis van de twee Geloofsgetuigenissen geloven.

Allah  weet het beste.

(1)  Mekka is een plaats in Saoedi-Arabië.

(2)  Dat wil zeggen dat hij de openbaring heeft ontvangen en dat hij in Mekka was, in een grot die ” Ghaar Hiraa’ ” genoemd wordt.

(3) Medina is een plaats in Saoedi-Arabië.